Notering: Framtidens jul

Jag verkligen älskar julen. Alla dofter och smaker som man bara upplever en gång om året. Massor med mys, tända ljus och värme. 

I framtiden hoppas jag att vi bor i en stor lägenhet med högt i tak och knarrande trägolv eller i ett äldre hus. Ett stort ljust och härligt kök. Helst med en gammal vedspis i köket, för dekorationens skull. När vi bor större vill jag att familj och vänner ska fira jul hos oss. 

Jag vill pyssla, baka och laga en massa god mat och bjuda alla på. Eftersom jag älskar att planera, sätta ihop menyer och framför allt bjuda hem gäster skulle det vara underbart att vara många på julafton. 

En tänd brasa, några barn som leker och med spänning väntar på tomten. Papporna sitter i biblioteket ( ja för ett biblioteket har jag alltid velat ha ) och dricker en whisky. Blir det dom jag tror kommer dom antagligen att prata teknik prylar.

Mammorna fixar och grejar med mat och dukning, ute snöar det och i bakgrunden hör man Peter Jöback sjunga sången Halleluja.

På söndag är det första advent. Det här året har verkligen gått fort. Har börjat fundera på vad jag hunnit med under året.

Mycket tid har spenderats framför datorn läsandes bloggar. I början av året fastnade jag för Blondinbellas blogg. En blogg jag trodde var mer för fnittriga fjortonåriga tjejer men där hade jag fel.Jag imponeras mer och mer av att hon klarar av att ha så många bollar i luften samtidigt. Det gör mig så otroligt motiverad att självklara av vissa saker.

Slängde ett öga på klockan, det är sent. Dags att sova men först väcka min underbara sambo som somnat på soffan.  

Jul i jugendvillan.jpg

Bilden lånad från Sköna hem

Annonser