Bild: Moussaka à la Anna 4-5 port 600g Köttfärs 1 Burk k

Moussaka à la Anna

4-5 port

600g Köttfärs

1 Burk krossade tomater

Tomatpuré

2st Auberginer

1 Stor gul lök

2-3dl Grädde

1 Ägg

Riven smakrik ost, såsom parmesan.

Salt & Peppar

Skär auberginerna i centimeter tjocka skivor. Bryn dem lätt i smör. Hacka löken och stek tills den blivit mjuk och gyllenbrun. Ha över den i en gryta. Bryn köttfärsen, ha även över den i grytan. Tillsätt krossade tomater, smaka av med tomatpuré, salt och peppar. Låt det hela koka ihop.

Blanda ägg och grädde.

Varva aubergineskivor med ost och köttfärsröran i en ugnsfastform. Häll över gräddblandningen.

Kör i ugn, 200grader i 45-50 minuter.

Tips; Använd gärna ekologiska produkter. Väljer du att använda parmesan rekommenderar jag att du köper en bit och river direkt när den ska användas. Riven parmesan man köper på påse ger aldrig samma goda smak. Moussaka kan göras på många olika vis. Istället för att ha osten i gratängen kan man blanda den med ägget och grädden.

Lycka till!

Annonser