Kettlebell Intro

I går var jag på en 2-timmars introkurs i Kettlebells. Kursen hölls på Kettlebell Center. Det är otroligt mycket att tänka på när det gäller tekniken. Jag kommer att anmäla mig till en fortsättningskurs också.

Kettlebells är inte bara väldigt bra träning utan också väldigt skoj. Gårdagens övningar känns i precis hela kroppen i dag. Me like.

Kettlebell Intro – För både nybörjare och de som har tränat med kettlebell innan. Första timmen går vi igenom hur du lyfter säkert och skyddar din rygg genom att utnyttja höftens starka position i kroppen samt anspänning för att utnyttja kroppens kraftresurser till fullo. Den andra timmen tillägnas den klassiska kettlebellswingen. Swingen är en fundamental övning inför Fortsättning 1 men framför allt Fortsättningen 2.

Att träna med Kettlebells

Kettlebellträning är en ytterst funktionell träningsform utifrån vardagens utmaningar med fokus på helkroppsrörelser för att förbättra styrka, kondition, balans, stabilitet och koordination. Träningen ger styrka, ökad rörlighet och stabilitet i de muskler som vi använder dagligen, vare sig det handlar om att lyfta matkassar, bära på barnen eller träna inför Vasaloppet, därför är kettlebellträning något som alla kan utföra och dra nytta av.

Höften sitter centralt i kroppen där alla större muskler fäster. Dagens stillasittande liv har framförallt skapat en inaktiv höft, i vissa fall har den nära på blivit helt funktionsoduglig. I ett naturligt lyft från marken skall det finnas en balans mellan  ben-, core-, höftböjar-, rygg-, gluteus och hamstringmuskler som rör höften fram och tillbaka och som reser kroppen uppåt.

Texten lånad från – http://www.kettlebellcenter.com/se/page/vad-ar-kettlebells.php

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s