Rostade salta mandlar

I dag kom jag äntligen ihåg att köpa mandlar. Testade tidigare i kväll att salta och rosta dom. Det blev lyckat – väldigt lyckat.
Billigt, gott och enkelt snacks.

Receptet har jag lånat från Jellon

RECEPT: ROSTADE SALTA MANDLAR
200 gram söta mandlar (en påse)
2 dl vatten
4 msk salt

Koka upp vatten och salt så att saltet löser sig helt. Ta av kastrullen från plattan och lägg ned mandlarna i kastrullen – se till att de täcks ordentligt av saltvattnet. De ska bara ligga i saltbadet i ca 1 minut, annars kan skalet lossa. Ta upp mandlarna med sked eller hålslev och lägg dem på ett ugnsfast fat eller plåt med bakplåtspapper. Ställ in dem i ugnen på 225 grader i 10 minuter. Om du använder varmluftsugn tar du ner värmen till ca 200 grader. Rör gärna om en gång med en stekspade så att du rostar runt om. Känn på doften när det doftar rostat och gott. Från bästa rostningen till bränt går jättesnabbt och smakar illa, så håll noga koll på ugnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s