Hamburgare utan tillsatser

Tanken var att göra kalops. Men efter dagens träningpass orkade jag faktiskt inte ta mig till affären. Det blev till att slänga ihop nått av det som fanns hemma. Det blev hemgjorda hamburgare. Längesen sist. Enkelt och ingredienserna är sånt som alltid finns hemma – ialla fall hos oss.

”Brödet” gjorde jag av 2 ägg, 2 äggvitor, 1 tsk fiberhusk, salt, 1 tsk bakpulver och sesamfrön till garnering.
Gör sedan på följande sätt.

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att separera äggvitan från gulorna. Lägg två av gulorna i en mindre skål och vitorna i en stor skål. Blanda i fiberhusk, bakpulver och salt tillsammans med gulorna och låt stå en liten stund. Vispa under tiden vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner gulorna i äggvitorna och rör som tills allt har blandats samman.
Fördela smeten i 6 st runda ”bröd” på en plåt täckt med bakplåtspapper och strö över sesamfrö. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter. (Bröden ska ha fått fin färg, vara torra och lite luftiga när de är klara)

Receptet är lånat från http://fitnessguru.se/energetica/107789-postfredagsmys-av-lyxig-karaktar

Sen gjorde jag nötfärsbiffar, skar upp lite grönsaker och slängde ihop en guacamole.
En god och lagom lördagsmiddag fri från socker, gluten, mejeriprodukter och tillsatser.

Naturlig mat is the shit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s